Info

Eén van de belangrijkste doelstellingen van ABTO bestaat in het creëren van een positief bedrijfsklimaat voor haar leden

De vzw ABTO, Association of Belgian Tour Operators ... 

 

... werd op 5 december 1973 opgericht om de belangen van de reisorganisatoren - touroperators te behartigen. Vandaag is ze uitgegroeid tot de meest toonaangevende organisatie voor touroperators. De leden van ABTO bezorgen jaarlijks meer dan 4 miljoen klanten een welverdiende vakantie, goed voor een omzet van méér dan 2,2 miljard Euro. 

Wat zijn de belangrijkste doelstellingen van ABTO? 

Eén van de belangrijkste doelstellingen van ABTO bestaat in het creëren van een positief bedrijfsklimaat voor haar leden, een klimaat waarin touroperators in optimale omstandigheden kunnen opereren. ABTO verdedigt de gerechtvaardigde beroepsbelangen van haar leden op nationaal en Europees en internationaal vlak. Door de jaren heen is ABTO uitgegroeid tot een belangrijke en invloedrijke speler in de Belgische reisindustrie. 

ABTO is echter méér dan alleen een beroepsvereniging van reisorganisatoren. ABTO staat ook voor een kwaliteitslabel, Label of Quality waar u als consument kan genieten. Om met een gerust hart op reis te kunnen gaan is het belangrijk zekerheden in te bouwen. De leden aangesloten bij ABTO bieden de consument zekerheid en kwaliteit, garanties die niet altijd geboden worden bij zelf georganiseerde reizen. 

Wanneer u uw vakantie toevertrouwt aan een lid van ABTO, houdt dit voor u een aantal garanties in. De leden van ABTO streven naar een zo hoog mogelijke kwaliteit van dienstverlening. Zij passen bijvoorbeeld allen de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen toe en zorgen ervoor dat hun activiteiten beantwoorden aan de verschillende wettelijke normen. Verder kunnen de aangesloten reisorganisaties de nodige waarborgen voorleggen inzake solvabiliteit. Alle leden zijn verzekerd tegen financieel onvermogen, waardoor de mogelijke gevolgen van een faillissement voor de vakantieganger beperkt worden. Wie kiest voor een vakantie georganiseerd door een ABTO-touroperator kan erop vertrouwen dat hij met een vakbekwame partner op reis vertrekt. En dat blijkt niet alleen in België maar ook op de vakantiebestemming zelf, waar de ABTO-leden beschikken over een netwerk van lokale vertegenwoordigers die ter plaatse kunnen instaan voor opvang, informatie en bijstand van de vakantieganger. Om een optimale kwaliteit te kunnen waarborgen werken de ABTO-leden samen aan de nodige standaarden inzake hotelaccommodatie, veiligheid en hygiëne.