Het kwaliteitslabel in de praktijk

 

Zekerheid en gemak

Wanneer u uw reis toevertrouwt aan een touroperator, neemt deze de volledige organisatie van uw reis op zich. U dient enkel nog uw koffer te pakken en te genieten van uw droomvakantie.

100% financiële bescherming 

De leden van ABTO zijn allen verzekerd tegen insolvabiliteit. In 2010 heeft het Garantiefonds meer dan 15.000 klanten geholpen. Ook bij faillissement van een luchtvaartmaatschappij of hotelier is de klant van de reisorganisator beschermd.Voor hem geen financieel risico of vakantiestress.

Zekerheid ook bij natuurrampen, politieke onlusten en stakingen…. 

Na de tsnunami, in 2004 hebben de leden van ABTO gratis de repatriëring van hun klanten verzorgd. De eruptie van de vulkaan Eyafjalajökkul veroorzaakte in 2010 een nooit geziene hinder voor het luchtverkeer.De leden van ABTO hielpen maar liefst 84.500 vertrekkende en terugkomende klanten. Ook bij stakingen, bv. van de luchtverkeersleiders of politieke onlusten op de bestemming genieten de klanten van de reisorganisatoren heel wat meer informatie en bescherming dan klanten die hun reis zelf organiseren.

Health & safety 

De leden van ABTO onderschrijven verschillende preventieplannen, o.a. van ELDSNet (legionella). In de door de ABTO-leden gecontracteerde hotels komt legionella quasi niet meer voor.

Betrouwbare partners 

U weet bij wie u boekt : bij onze leden heeft u geen last van spookvilla’s. Onze bedrijven zijn in België vergunde ondernemingen. Klanten met een probleem moeten dus niet naar het buitenland om een oplossing te vinden voor hun geschil.

Hoge klantentevredenheid

Minder dan 90 arbitragedossiers bij de Geschillencommissie Reizen op een totaal van meer dan 4 miljoen klanten. Slechts weinig sectoren kunnen zich beroepen op zo’n mooi resultaat.

Voor elk wat wils

De leden van ABTO bieden een breed gamma aan reizen zodat aan elke vakantiedroom tegemoet gekomen worden. Flexibiliteit en maatwerk worden ook voor pakketreizen steeds meer de norm.


Wanneer u het ABTO E-travel guarantee logo terugvindt op een website weet u dat deze website werd getoetst aan de specifieke bepalingen die van toepassing zijn voor internetboekingen.
Uw geld is in veilige handen wanneer u uw reis boekt bij een tour operator die verzekerd is tegen financieël onvermogen (www.gfg.be)
Terug...