ECPAT

ECPAT

STOP de commerciële seksuele uitbuiting van de kinderen

 

ECPAT België is de erkende Belgische afdeling van ECPAT Internationaal. ECPAT betekent End Child Prostitution, Child Pornography and Trafficking of Children for sexual purposes.

De taken van ECPAT bevinden zich in zijn benaming: elke vorm van commerciële seksuele uitbuiting van de kinderen bestrijden.

Voor ECPAT België : één enkel uitgebuit kind, is een kind te veel.

 

Don't look away: deze campagne heeft als doel om reizigers die zullen helpen met de World Cup voetbal in Brazilië, voornamelijk supporters, te sensibiliseren over de bestaande wetten gerelateerd aan het gebruik van een kind voor prostitutie, de gevolgen dit heeft voor kinderslachtoffers en de risico’s van verleiding in een specifiek feestelijke en exotische omgeving.

Nuttige links:
ECPAT België: http://ecpat.be/nl/
ECPAT Internationaal: http://ecpat.be/nl/ecpat-3/ecpat-internationaal/
Stopprostitutionenfantine.be


Sinds 1994 steunen onze leden ECPAT (End Child Prostitution and Trafficking). Deze organisatie heeft een internationale campagne opgezet tegen het seksueel misbruik van kinderen. Binnen ABTO werd afgesproken dat de leden zich op geen enkele wijze mogen inlaten met het organiseren en aanbieden van reizen, die kindersekstoerisme tot doel hebben. Seksueel misbruik van kinderen is strafbaar en personen die een misbruik legen
tegen kinderen kunnen ook in België bestraft worden.